Desi primele referiri asupra insulei dateaza inca din secolul al 3-lea, numele de azi isi afla radacinile 1000 de ani mai tarziu cand printul din Srivijaya, Sri Tri Buana, acosteaza pe insula unde intalneste un leu (desi este putin probabil ca atunci pe insula sa fi existat lei) si considerand aceasta un semn de bun augur, fondeaza aici o asezare cu numele Singapura, care in sanscrita inseamna "Orasul Leului".
Bazele Singaporeului modern sunt puse insa abia in 1819 cand Sir Thomas Raffles semneaza un tratat in numele Companiei Britanice a Indiilor de Est cu Sultanul din Johor, stapanul de atunci al insulei, si fondeaza aici un port comercial. Rolul acestuia era de a-i concura pe olandezi, principala putere coloniala in arhipelag la acea vreme si a spori puterea britanicilor mai ales in conditiile in care rutele comertului cu opium intre India Britanica si China, devenit extrem de important, treceau pe aici. Asezarea strategica in apropierea stramtorii Malacca si faptul ca era un port fara taxe face ca, in ciuda opozitiei olandezilor, acesta sa cunoasca o dezvoltare foarte rapida si sa ajunga in doar cativa ani un punct central al comertului din regiune.
Daca la sosirea pe insula in 1819, Raffles a gasit o mica comunitate de cateva sute de persoane concentrate in jurul gurii de varsare a raului Singapore, in zilele noastre avem de-a face cu una din cele mai dens populate locuri de pe Pamant iar peisajul insulei a devenit in totalitate urban, construit. Insula este lagata de continent prin 2 poduri ce traverseaza Stramtoarea Johor, cel mai lung avand aproape 2 km.
Esplanada de la malul marii...
Merlionul, animal fantastic gandit special pentru a deveni simbolul orasului combina capul de leu cu corpul de peste. Statuia originala inalta de 8,6 metri, construita in 1972 vegheaza din nou la gura de varsare a raului Singapore dupa ce a fost stramutata in 2002 din locatia sa initiala.
Gradina Botanica incanta mai ales prin abundenta de neimaginat a orhideelor.
Gradina Chinezeasca a fost construita in 1975 dupa principiile arhitecturale si de peisagistica ale vechiului Imperiu Chinez. Pagoda pe 7 nivele de aici este una tipica si urmareste stilul celei de la Templul Ling Ku din Nanjing.
Gradina de Bonsai in stil Suzhou adaposteste peste 2000 de arbori miniaturali.
Ming Hsiang Hsieh - Casa Ceaiului
Vedere asupra gradinii de pe una din terasele pagodei.
(Imagini din 18-19 Iulie 2009)
Traseul Veveriței, o nouă potecă tematică în Situl Natura 2000 Făgetul
Clujului – Valea Morii
-
Comunicat de presă
Traseul Veveriței este noua potecă tematică din aria naturală protejată
Făgetul Clujului – Valea Morii, este de tip circuit, are 4 km ...
Acum 3 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu