miercuri, 12 decembrie 2007

Margallah Hills - (retro)


Margallah Hills (Colinele Margallah) se afla in partea de nord a Pakistanului, la poalele Muntilor Himalaya la o altitudinea ce variaza de la 685 metri in partea de vest si ajunge pana la peste 1600 metri in extremitatea estica.


Relieful accidentat cu vai adanci, versanti abrupti, stancarii dar si cu mici platouri a creat aici o bogatie foarte mare de habitate si implicit o diversitate floristica si faunistica remarcabila.
Vegetatia este tropicala, un mozaic spatial de paduri xerofile (cu arbori si arbusti spinosi), paduri de foioase (dominate de stejari, ficusi, shorea) si paduri de pin tropical in zonele mai inalte.
Zona a fost declarata Parc National in 1980, insumand o suprafata de peste 17.000 de ha si a fost menita in principal pentru a proteja leopardul asiatic, cerbul latrator si o specie de oaie salbatica. Alaturi de aceste specii umbrela aici gasesc adapost multi alti reprezentanti ai faunei sinohimalaiene: macaci, sacali, antilope, pisici salbatice, porci salbatici, pangolini, civete si foarte multe specii de pasari si reptile, inclusiv celebra cobra indiana.


Rhesus macaque (Macaca mulatta)
Omizi procesionare

(Imagini realizate in mai 2005)

Niciun comentariu: