joi, 26 noiembrie 2009

Insula Sentosa, Singapore


Este a 5-a insula ca marime din cele 63 care alcatuiesc Singaporele si, in zilele noastre, o foarte populara statiune turistica a carui nume inseamna in dialectul malay: pace si liniste. Prin contrast, in trecut se numea: "Insula Mortii" sau "Insula de Dincolo de Moarte". De ce se numea asa? Nu stie nimeni cu exactitate dar cel mai probabil din cauza piratilor ce misunau pe aici, a credintelor confrom carora aici era paradisul razboinicilor rapusi sau poate in amintirea epidemiei de malarie care in 1840 aproape a exterminat primii colonisti de pe insula.




Puntea suspendata ne conduce de pe plaja Palawan spre mica insula din apropiere. Chiar daca pentru a ajunge aici trebuie sa folosim nu mai putin de 3 poduri, singaporezii se lauda cu cel mai sudic punct al Asiei Continentale, de aici "se vede" Ecuatorul aflat la doar 136 de km distanta.


Faptul ca a Singapore a ramas si azi unul din marile porturi ale lumii se vede clar si in forfota de ambarcatiuni de toate felurile ce roiesc in jurul insulei.



(Imagini din 19 Iulie 2009)

Niciun comentariu: