marți, 21 decembrie 2010

Final de sezon in Cheile Turzii

La mijlocul lui noiembrie am mers in Cheile Turzii, in zona Jgheabului.

Am inceput cu Quasimodo, un 6+ de 2 lungimi de coarda.

In a doua lungime am pierdut linia traseului, care apropos are 2 variante, si am iesit in regruparea din Acvila si Mosquito traversand practic tot peretele.

Soarele ne paraseste in timp ce noi rapelam in graba sa incercam inca un traseu...

Intram in clasicul Erasmus Nyarady un 4A/6+ de 4 lungimi de coarda, traseul pe care, cu exceptia Scolii Turdene, l-am parcurs de cele mai multe ori in Cheile Turzii.

Mihaela in a 2-a lungime de coarda...

Din regruparea 3 privim spre obarsia Jgheabului; soarele lumineaza inca sus pe platou desi in chei ne parasise de cateva ore bune. De aici mai avem o lungime de coarda usoara pe creasta. Ajungem pe platou odata cu lasarea serii si ne ratacim luand-o aiurea pe una din multele poteci pana o gasim pe cea buna. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Exista asa ceva ... sfarsit de sezon de catarat? Poate doar la noi la romani ... in strainatate ... astia catara iarna vara nu conteaza ...

Iubasiu Mihai Leon spunea...

Fain Fain fain

Mihai C. spunea...

@Anonim: Pentru noi a fost "finalul de sezon" 2010 pentru ca de atunci nu am mai ajuns la stanca si nici in astea cateva zile ce au mai ramas nu cred ca vom mai apuca sa cataram. In schimb la 1 ianuarie incepe sezonul 2011!!!

In Cheile Turzii e un fel de traditie: Memorialul Andrei Moldovan, in aprilie, marcheaza deschiderea sezonului de catarat iar Memorialul Hans Gora, noiembrie, marcheaza incheierea sezonului. Dar asta nu inseamna ca lumea nu catara si iarna in chei.

Mihaela C. spunea...

"Strainatatea" asta e mare - depinde la ce colt al lumii te referi. Sub 5 grade nu stiu cine mai face escalada afara pe stanca... eu una prefer sa aleg alte activitati mai de sezon.