miercuri, 17 februarie 2010

Dupa 5 ani...


In februarie 2005 o mana de oameni din proaspat infiintata Sectie Universitara Cluj a CAR urcam in Retezat la comemorarea lui Alexandru Bradut Serban (CUXI), tanarul alpinist clujean care a murit strivit intr-o avalansa la doar 23 de ani. Intre timp aceasta tura memoriala a devenit o traditie si la sfarsitul saptamanii trecute, dupa 5 ani, am urcat din nou pe Valea Pietrele unde la 11 februarie 1983, pe versantul drept s-a consumat tragedia lui Cuxi. De data aceasta am fost aproape 40 de persoane.


Clasica panorama spre Curmatura Bucurei...


Fata in fata cu peretele din Bucura II, din cauza vremii inchise si a zapezii instabile am hotarat sa renuntam la a intra in vre-un traseu.




In memoria lui Cuxi...


Am mers sa cataram cascada de gheata de pe muchia Stanisoara. Drumul pana la baza a fost un adevarat chin: inot prin zapada si jneapan in care te afundai pana la piept intr-un omat care desi nu era asa mare ca altadata era afanat pana la nivelul solului. Nici gheata nu a fost ca altadata: mai putina, usor casanta si pe portiunile putin inclinate chiar apatoasa.


Inainte de intoarcere am prins si cateva ore de soare, suficient insa pentru a ne praji ca pe niste raci. In rest mult schi de tura...

Un comentariu:

Mircea Ordean spunea...

Părerea mea:
http://mirceaordean.blogspot.ro/2013/04/scrise-munte-cuxi-serban.html