vineri, 1 august 2008

Gugustiucii nostri cresc intr-o zi cat altii in 7


(1 August 2008)


(31 Iulie 2008)


(29 Iulie 2008)


(27 Iulie 2008)


(26 Iulie 2008)

60 de comentarii:

crysu spunea...

buna
am gasit acum 3 saptamani eu un pui de gugustiuc si l-am luat sa-l cresc pana se face mare...am avut ceva probleme cu el pt ca i-am luat niste vitamine care i-au facut rau, apoi niste pastile ca sa nu mai faca moale si i-au facut si acestea rau (adica a vomitat de la ele, a facut nu moale, ci balta, dadea capu pe spate si tremura) si a cam stagnat cu crescutul...tu mai ai acei gugustiuci din poze? eram curioasa in cat timp au crescut ca sa fie apti de zbor...al meu nu prea zboara si are si ciocul deformat :(( merci...numai bine!

Mihai C. spunea...

Cum se vede si din imagini gugustiucii mei au crescut foarte repede, dupa 31 august am plecat 2 saptamani si pe cand m-am intors puii zburasera. Nu am avut eu grije de ei ci parintii lor, e mai greu sa-i cresti pentru ca nu poti sa le suplinesti foarte bine hrana oferita de parinti.
In urma cu ani am avut asa un gugustiuc gasit cazut din cuib si l-am crescut pana a fost mare si a zburat. A durat insa mai mult, poate si 2 luni. Povestea lui s-a incheiat insa trist: cand a zburat a mers la o pereche de gusustiuci care is aveau teritoriul in apropiere si acestia l-au atacat si l-au batut pana aproape l-au omorat. L-am luat inapoi dar nu a mai zburat niciodata si in final a murit.
Despre gugustiucul tau zic sa ai rabdare cu el si sa incerci mai degraba cu hrana naturala decat cu vitamine si alte medicamente si cred ca in final va creste si va zbura. Ciocul cum anume e deformat? Ei cum sunt mici au ciocul putin ciudat, pare deformat.

crysu spunea...

nu ma asteptam sa primesc raspuns atat de repede...offfffff...imi pare rau pt gugustiuc....uite, am pus niste poze cu gugustiucul de l-am gasit, pe care le poti vedea daca le descarci de aici: http://s4.transfer.ro/storage/transfer_ro-c1e334846f.zip ....bine, daca vrei, normal...deformarea asta a ciocului e numai in partea stanga, in partea dreapta arata normal...ma gandesc ca poate chiar eu i-am creat-o, in timp ce-l indopam, pt ca avea ciocul foarte moale...ca de plastelina...in afara de asta, ieri si alaltaieri a facut semintele intregi :|:|:|...azi, vad ca nu mai face asa, dar face apa cu ceva maro si alb...pana la urma cred ca o sa merg azi cu el la un cabinet veterinar. merci pt raspuns...pace in suflet!

Mihai C. spunea...

Destul de mare gugustiucul tau, deja nu mai are puful acela galben, penele par bine dezvoltate iar ciocul nu pare deformat rau, cred ca se poate hrani fara probleme. Sper sa se faca mare si sa zboare, multa bafta cu el!

crysu spunea...

am fost cu el, azi, la un alt doctor veterinar si mi-a zis ca are o bacterie (nu stiu cum i-a zis pt ca totul se derula atat de repede, incat in mai putin de 5 minute eram afara din cabinet...nu am putut sa-i pun prea multe intrebari) si ca trebuia sa vin cu el mai din timp...e prea avansata treaba, iar el prea slabit...mi-a dat intr-o seringa o solutie (nu mi-a zis numele, iar eu nu stiam ce sa mai intreb mai intai) pe care sa i-o dau de 3 ori pe zi, cate 5 picaturi, timp de o saptamana...dar de cand i-a administrat solutia e amarat si infoiat si gusa nu i s-a golit de semintele mancate acum 4 ore...asta nu stiam cand am fost la cabinet...se pare ca degeaba l-am salvat eu de pe strada daca nu m-am zbatut mai mult pt el...nu stiu...am un sentiment de descurajare totala...cate boli mai pot sa aiba si pasarile astea...era prea frumos sa fie totul bine...merci pt tot si scuze daca te-am intristat...pace in suflet...

Anonim spunea...

Buna,
Si eu am gasit un gugustiuc exact ca cel din poza, cred ca sunt aprox. de aceeasi varsta. Eu il am deja de 2 saptamani, si ciocul e la fel de deformat, chiar intredeschis.Am fost cu el la mai multi veterinari,de curand a inceput sa manance singur, pana acum l-am hranit cu seringa. Nu-i da combinatie de lapte cu ou crud ca face moale.Noi ne-am dres cu malai si apa in seringa.Acum manaca seminte de floarea soarelui singurel...tare ne-am mai bucurat ca in sfarsit se pune pe picioare ..insa am constatat ca are si o problema la picior, mai exact e schiop, dr a spus ca are anchiloza. Deci...masaj la picior de 3 ori/zi cu unguente...si sanse mici de refacere. Nu mai spun ca avem si pisica ( care sta pe la usa camerei noastre de 2 saptamani) si mai avem si bebelus de 7 luni....deci e greu greu....si totusi eu sunt convinsa ca o sa se faca bine. Asa ca...rabdare si nervi de otel, mai consulta si alt dr. ca e pacat sa renunti asa usor. Si eu daca ma luam dupa dr veterinar de la urgente de la facultatea de medicina, gugustiucul era mort de mult.Noroc ca am avut intuitia de a consulta si alt dr.

bafta multa

crysu spunea...

asa are si gugustiucul meu ciocul: deformat si intredeschis...nu i-am dat niciodata lapte si ou crud, eu il hranesc cu paine si Vita mix (un ameste de mei, ovaz, fructe, fulgi din cereale integrale si miere) pe care le mananca sigur, cu ou fiert pe care nu-l mananca singur si-l indop eu, si mai nou am cumparat si Kiri kiri (contine seminte de floarea soarelui, mei, seminte de canepa), dar nu vrea sa manance semintele de floarea soarelui...le ia in cioc si le arunca, asa ca trebuie sa-l indop eu...cat despre cum se mai simte, o zi e bine, o zi nu e bine, de exemplu ieri a fost bine, nu mai avea ochii bagati in orbite si avea energie...pe cand azi nu mai e bine...iar are ochii bagati in orbite...nu stiu...astept sa treaca saptamana de tratament...imi pare rau pt gugustiucul tau :(:(:( offffff...cum adica era mort de mult? l-ar fi eutanasiat? as vrea sa spun ca am ajuns la concluzia ca poate cateodata e mai buna eutanasierea...eu acum o saptamana am gasit seara, un sitar ranit la gat, nu avea piele pe gat si avea sange inchegat...i-am dat sa manance paine inmoiata in apa si a doua zi de dimineata l-am dus la un cabinet veterinar, initial au zis ca nu prea exista sanse si mai bine l-ar eutanasia, apoi s-au mai sfatuit si l-au cusut, dar a doua zi a murit :((:((:((...deci eu nu am facut decat sa-i prelungesc suferinta...pt cine e curios cum arata un sitar (eu nu stiam ce e cand l-am gasit): http://www.vinatoare.ro/tp-images/Image/Scolopaxrusticola.jpg ...era superb...:((:((:(( cat despre copilasul tau...sa-ti traiasca si sa fie sanatos! pace in suflet

Anonim spunea...

salutare tuturor,..de unde sa incep oare povestea,,noastra?,,anul tecut am scos un ghiveci cu un lamai la geam,in primavara cum a dat caldura si ,minune au facut cuib in el 2 gustiuci,cateva paie acolo,nu chiar ca la alte pasari,i-am lasat acolo au facut si 2 oua ,au clocit vreo 2 saptamani dupa care pur si simplu au plecat,au ramas ouale binenteles fara sa mai iasa pui.acum anul acesta ,2009 deci,am vazut ca iar dadeau tarcoale pe la geam niste gugustiuci(oare or fi tot aceeasi?) si am scos pe geam un ghiveci cu putin pamant in el si am pus noi niste fan,era prea frig inca de a scoate lamaiul :)) si minune ,au facut iarasi oua,stau si clocesc de 10 zile dar tare ma tem sa nu se intample la fel ca si anul trecut....voi ce ziceti?in cat timp ar trebui sa iasa puii? sper sa avem noroc anul acesta,vreau sa zic ca la acea camera nu mai deschidem geamul larg ,doar rabatat si am avut mai mare grija zic eu sa nu-i stresam,baietelul meu e f. incantat ,sunt la camera lui la geam..haideti mai vb si sper sa va dau vesti bune( sa punem de botez:)))))))))))))) )

Mihai C. spunea...

Clocitul dureaza 14 zile. Daca totul a decurs conform planului: azi, maine sau poimaine s-ar putea sa aveti o surpriza!!!

Anonim spunea...

eu nu cred k ai facut bnca iai dat vitamine si pastile
trebuie sai dai hrana naturala ca ,cu pastilele sigur o sa moara

crysu spunea...

i-a facut bine tratamentul, s-a vindecat de bacterie, dupa o luna si jumatate de tratament. numai bine tuturor

Yuba R spunea...

am avut si eu un cuib de gugustiuci in spatele aparatului de aer conditionat. Asa este, cresc extraordinar de repede...ultima data cand m-am uitat la ei aveau codita, aripioare, exact ca cel din poza din 1 august. Insa azi de dimineata au disparut, cuibul este gol. Oare au plecat la zburat? deja este ora pranzului si eu nu s-au mai intors. Am fost si i-am cautat si pe afara, dar nu i-am gasit. Credeti ca au plecat in drumetie. Sunt foarte ingrijorata, ma doar gatul de cat am stat sa urmaresc pasarile cerului.

Mihai C. spunea...

Din cate stiu eu, odata plecati, puii nu se mai intorc in cuib. La fel parintii nu se intorc imediat, ci doar dupa un timp pentru a mai depune eventual o tura de oua.

Anonim spunea...

Eu am gasit un gugustiuc probabil cazut din cuib si lam luat si habar nu am cum sa il invat sa zboare

Mihai C. spunea...

Nu e nevoie sa il inveti sa zboare, va zbura cand va fi destul de dezvoltat pentru asta. Pana atunci trebuie insa sa-l hranesti si sa-l ingrijesti. :)

ena spunea...

Buna,
Gugustiucii se mai intorc la cuib daca le-a fost furat oul, sau isi fac cuib in alta parte? Cuibul era intre geamul balconului si un ghiveci.

Unknown spunea...

Salut tuturor,
Va rog ajutati-ma cu o parerere, cu un sfat. Acum 10 zile am vazut o gugusitiuca ca venea la pervaz si se punea in colt, langa aparatul de aer. Am pus o caserola destul de mare(incap amandoi si baiatul si fata in acealasi timp in ea) Au inceput ei sa aduca crengute, si au facut 2 oua pe care le cloceau alternativ. Ieri totul era ok, ouale erau la locul lor, insa azi dimineata cand m-am uitat sa vad ce fac, am vazut ca a zburat din cuib si pur si simplu au disparut ouale din cuib. Nici o urma de resturi, sau cazute pe jos, oricum nu aveau cum sa cada singure.
Ce credeti ca s-a intamplat? A mai patit cineva asa? Mentionez ca ei inca dau tarcoale la cuib, si vin se aseaza in cuib dar pleaca. Au disparut oula de gugustiuc din cuib! Exista posibilitatea sa le fi luat o alta pasare? Noaptea? Stam la etajul 6 deci alta vietate cam greu. Multumesc aniticipat ptr raspunsuri. Daca ceva nu am mentionat suficient de corect va rog sa precizati ca sa vin cu detalii.

Gaby spunea...

Salutare Andrei. Eu am salvat acum o saptamana un pui de gugustiuc pe care inbcerca sa il omoare o cioara. Din pacate este posibil si in cazul tau tot o cioara sa fie vinovata de disparitia oualelor. Sunt hoate si fura ouale intregi nu le manaca in cuib.

Unknown spunea...

Buna ziua. In urma cu 3 luni am gasit un pui de gugustiuc ( cred ca avea 3 saptamani ).De atunci il tin in casa si-l hranesc eu ca nu stie sa manance. Stie cineva cum sa-l fac sa manance singur. Vreau sa-l eliberez nu sa-l tin in casa. Livia

Unknown spunea...

Buna ziua. In urma cu 3 luni am gasit un pui de gugustiuc ( cred ca avea 3 saptamani ).De atunci il tin in casa si-l hranesc eu ca nu stie sa manance. Stie cineva cum sa-l fac sa manance singur. Vreau sa-l eliberez nu sa-l tin in casa. Livia

Unknown spunea...

Buna seara , știe cineva dacă se mai întorc puii de guguștiuc in locul unde au fost eliberați ? Am salvat un pui de guguștiuc ce picase dintr'un pom , stătea pe pământul ud ( dupa o ploaie fiind ) ... l'am luat in oraș si l'am crescut de pui ( nu avea nici puf inițial ) , la început a fost mai greu , dupa aproximativ o luna a crescut si a început sa mănânce singur ... a inceput sa zboare prin casa, sănătos , voinic ...era dependent de mine , dacă nu eram in camera unde se afla el zbura prin toată casa pana ma găsea , doar sa stea pe umărul meu ... la un moment dat, intr'o seara , mi s'a părut cam trist ( nu mai avea gușa plină ca de obicei ) , Ciugulea cât eram lângă el , însă nu asa cum era de obicei ... m'am gândit ca e bolnav , cu toate ca se ținea dupa mine prin casa ca de obicei. Ziua următoare l'am luat sa il duc la veterinar , stătea pe mana mea , nu m'am gândit ca o sa'mi zboare de pe mana , deoarece il testasem de câteva ori , punându'l la geam , cu geamul deschis , sa vad dacă m'ar părăsi si nu voia sa zboare , zbura tot pe umărul meu . De data asta a zburat intr'o secunda de pe mana mea cand am ajuns in parcarea blocului. A zburat pe un aer condiționat si s'a uitat de sus ( et3 , blocul vecin ) la mine timp de vreo 10 minute. Am rugat'o pe mama sa meargă la oamenii aia la usa sa ii roage sa o lase sa il ia de pe aerul condiționat , dar nu s'a dus , crezând ca nu se va duce puiul la ea . Mi'am luat inima in dinti si am plecat eu sa il iau ( imi era frica sa plec din cauza ca,poate , nemaivazandu'ma va pleca ). Asa s'a si întâmplat , cand am ajuns in scara blocului m'au sunat mama si iubitul meu sa imi spună ca a zburat si el , imediat dupa ce am plecat eu. De doua zile tot il caut prin zona , il chem , asa cum il chemam de obicei prin casa , de fiecare data cand imi auzea glasul zbura și ma cauta ... dar degeaba , nu il mai găsesc ...i'am lăsat geamul deschis in speranța ca ma va cauta , dar nici atat nu cred ca e posibil , a zburat din parcarea blocului , nu de pe geam , sa știe de unde a plecat ... am înțeles ca ei sunt teritoriali , ca nu își părăsesc teritoriul , sper din suflet sa il revăd curând , sa fie asa , sa stiu ca e sănătos... sunt câțiva metri din parcare pana la geamul meu , geamul meu e in partea cu parcarea , ma gândesc ca , rămânând in zona ,ma va auzi strigandu'l , ma va vedea ... știe cineva mai multe despre asta ? Își părăsesc teritoriul sau raman acolo unde au zburat prima data ? Sper sa imi poată Răspunde cineva ...

Unknown spunea...

Buna ziua. E ciudat ca nu mănâncă singur , mai ales ca avea 3 saptamâni cand l'ati găsit , iar acum sunt 3 luni de cand il hrăniți . Cred ca e un răspuns cam târziu acum , dar sunt curioasa ce s'a întâmplat cu el . Eu am găsit un pui care avea câteva zile , l'am hrănit o luna pe cioc , dupa care a început sa mănânce singur. Acum mi'a zburat din mana in fata blocului , știți ceva despre ei ? Se întorc ? Am înțeles ca nu părăsesc teritoriul , sper sa fie asa , sper sa fi fost destul de mare încât sa se descurce singur ( cred ca avea 2 luni ) ... sper sa il revăd cândva , de doua zile il caut , il strig , însă nimic .... :( o zi frumoasa !

Unknown spunea...

Buna

Unknown spunea...

Buna

Unknown spunea...

Buna ziua.Am si eu un cuib facut de mine la bloc,in afara balconului unde sant gazduiti gugustiucii

Unknown spunea...

In urma cu aprox.o luna gugustiugul a depus un ou in cuib,din pacate a cazut si s-s spart insa de atunci guguatiucul nu a mai depus nici un ou.Gugustiucii se intorc in fiecare zi pt.a primi hrana si apa.Oare isi mai depun oua ???

Mihai C. spunea...

Buna, in mod normal depun cate 2 oua, inca e devreme au timp sa mai depuna odata anul asta. Poate incercati sa puneti o cutie sau ceva sub cuib, asta ar micsora riscul sa cada ouala sau mai tarziu puii din cuib. Numai bine!

Unknown spunea...

Buna ziua.Am si eu un cuib facut de mine la bloc,in afara balconului unde sant gazduiti gugustiucii

Unknown spunea...

Buna ziua!va multumesc foarte mult pt.sfat!Din pacate vecinii mei care locuiesc la un etaj mai jos mi-au distrus azi cuibul cu coada de la matura.Veneau zilnic la masa apoi plecau,de cateva ori pe zi.


Unknown spunea...

Le-am lasat mancare acolo unde era cuibul si tot in acelasi vas.Nu stiu daca vor mai veni macar la masa.

Unknown spunea...

Buna seara !S-a intors doar un porumbel( gugustiuc)la masa.Ne viziteaza de mai multe ori pe zi.Nu le mai refac cuibul,am muncit mult la el ,pacat ca a fost distrus de vecini.Copilul meu este si el foarte fericit pt.ca s_a intors din nou la noi.




Savina spunea...

Buna ziua am găsit alaltaieri un pui de gugusdiuc dar nu știu ce să-i dau sa sanance SI nici nu mănâncă nici nu bea apa a picat din cer SI a trecut pe sub o mașină care mergea ce sa fac ???

Unknown spunea...

Am gasit pe jos,sub un pom,un pui de gugustuc,cel mai probabil cazut din cuib. Nu il pot pune la loc datorita configuratiei pomului. E mic..nu i-a dat nici ochisorii...il tin la caldura dar nu stiu cum sa-l hranesc si cu ce. Afara e frig..am incercat sa-l pun cat mai aproape de pom in ideea ca ar putea fi vazut de pasarea mama...dar in zadar...gata gata sa inghete. Va intreb...cum as putea sa-l salvez???

Unknown spunea...

Bună ziua!revin după aproximativ un an sa va dau o veste! Am doua oua de gugustiuc și ouăle sant clocite!Anul trecut le-am mai construit un cuib stabil,aproape un an au fost hrăniți și am primit recompensa! Asa sant de fericita împreună cu copilul meu. Aștept sa iasă puii

Unknown spunea...

Ma numesc Dumitru Claudia,.. Comentariul meu este anterior... Aștept sa iasă puii

Unknown spunea...

Am mai postat în data de 8 și 14 mai, anul trecut. Dumitru Claudia

Mihai C. spunea...

@Claudia Dumitru - Foarte frumos! Ma bucur! :)

Unknown spunea...

Revin, sant Dumitru Claudia, avem doi puișori de toată frumusețea! Incep sa își deschidă ochișorii, sa își schimbe penele Eu și copilul săntem foarte fericiți! Singura problema e ca nu mai sta gugustiucul pe cuib sa ii încălzească, nici noaptea, a început sa ploaie și cred ca le este rece. Poate am greșit dar i am acoperit în noaptea aceasta cu o folie de parchet sa nu stea în ploaie și sa nu le fie rece pana se va întoarce unul din gugustiuci.De ieri nu mai sta gugustiucul lângă ei, vine, mănâncă, merge pe cuib la puișori iar apoi pleacă.

Unknown spunea...

Veste buna! Avem doi pui de gugustiuc! Dumitru Claudia

Unknown spunea...

Va dau o veste trista!toată după masa și azi noapte a plouat, a f. Foarte rece, 4grade,azi noapte am verificat cuibul sa vad ce fac puii de gugustiuc dacă sta gugustiucul pe pui, în cuib, erau morți. Am crezut ca au întrat în soc hipotermie, i am adus în casa însă din păcate a fost prea târziu pt. A fi salvați. Va dau un sfat! Nu ii lăsați în ploaie și frig în cuibul lor, decât sa sfârșească asa mai bine ii aduceți la căldură și dacă nu ii mai vă îngriji gugustiucii ii îngrijiți voi! CLAUDIA

Unknown spunea...

Ma pregătesc sa improvizez un acoperiș deasupra cuibului, sa nu mai ploua pe cuib în speranța că gugustiucul femela va depune din nou oua în același cuib și sa nu mai sufere de ploi. Iar pe viitor sa fie apărați și viitorii pui de gugustiuc. În cel mai rău caz voi aduce puii dacă va fi foarte frig în interiorul balconului fără cuib deoarece acel cuib e foarte bine prins, am muncit mult la cuib, gugustiucii și au adus câteva rămurele după ce au depus oua. Am avut o experienta neplăcută și nu mai doresc sa trec sa moara de frig și ploaie în luna mai pui de gugustiuc de aprox. 2,sapt.cand ÎNCEPUSE-ȘI SA ÎȘI SCHIMBE PENELE.

Unknown spunea...

Bună seara! Eu nu am pățit sa Dispara ouăle, mie mi a căzut un ou din cuib anul trecut. Anul acesta în alt cuib au clocit și au ieșit 2,gugustiuci pui la aprox. Doua sapt.au murit de frig în luna mai, a plouat și mult iar gugustiucul părinte noaptea nu a venit sa ii apere de ploaie

Unknown spunea...

S a mai întors gugustiucul?

Unknown spunea...

Revin din nou, săptămâna viitoare, pe la mijl. Săptămânii dacă ne ajuta Dumnezeu vom avea din nou pui de gugustiuci. Claudia Dumitru

Unknown spunea...

Am improvizat ceva sa nu mai ploua pe cuib, respectiv pe gugustiuci. Nu știu dacă mi-a reușit, mâine întăresc "acoperișul", sper ca mâine sa nu ploua din nou, gugustiucul de schimb, respectiv femela era uda în aceasta noapte, ori a venit uda sau s-a udat. Sper de data aceasta sa ii vad pe viitorii pui mari, zburând. Am trecut prin supărare, sa îmi găsesc puii morți din cauza ploii și frigului de la începutul lunii mai. Claudia Dumitru

Unknown spunea...

Îmi recomandați sa ii aduc în balcon dacă va ploua și nu va mai sta gugustiucul părinte noaptea sa ii acopere după doua săptămâni de la ieșirea gugustiucul ui din ou? Asa m am gândit, Asa mi Am făcut planul, sa ii aduc în balcon dacă ii voi găsi uzi iar în balcon sa am construit un mic cuib și voi lăsa geamul deschis sa poată veni gugustiucul părinte la ei.Claudia D.

Mihai C. spunea...

Cred ca e o idee buna sa ii adapostiti temporar in noptile ploioase cand parintii nu stau pe cuib.

Unknown spunea...

Bună ziua! Si la mine în jardiniera și au făcut cuib 2 gugusyiuci, a depus 2 oua, iar de 2-3 zile am 2 puișori drăgălași. Spuneți mi de ce la un moment dat am văzut pe unul din părinți ca pe un puiuț îl ciupesc, îl întorc dintr o parte în alta și apoi l a luat în cioc și a zburat cu el? Sa fie un părinte sau un gugustiucul rival. Sa l fi mutat în alta parte? Apoi a venit masculul și s a așezat pe cuib lângă celalalt pui. Ce părere aveți! Posibil un gugustiucul ce era prin preajma sa l fi furat. Practic sub ochii mei s a întâmplat acest lucru și sunt tare trista

Unknown spunea...

Ce credeți ca s a întâmplat?!

Mihai C. spunea...

Nu am mai auzit pana acum de un asemenea comportament, nu stiu sa va spun ce s-a intamplat...

Unknown spunea...

Buna seara! Am gasit un pui de gugustiuc l-am crescut 1 luna si un pic, Acum zboară! Când il pot elibera? Sau sa il tin pana la vara?

Mihai C. spunea...

Nu cred ca se descurca daca il eliberati acuma, urmeaza iarna :). Propun sa il tineti peste iarna si sa il eliberati in aprilie...

Unknown spunea...

Buna sarà azi am salva un pui de gugustiuc fin ghearele psicilor. Probabile incerca sa zboare.. Am ajuns in timp are doar o zgarietura langa aripa mititelul.. Nu ma anca singur nici nu bea.. I am dat un Pic de Paine si salata verde pe gat si un Pic de apa.. Asa mananca dar nu vrea sa zboare sta nemiscat..stie cineva sa ma sfatuiasca? Ce trebuie sa manance si de cate ori pe zi?? Credeti ca va zbura?? Acum l am pus intr o cusculita si am pus fan si rumegus.. Afara nu l pot Lasa ca sunt foarte multe pisici..

Delia spunea...

Buna ziua, de curând am descoperit niște guguștiuci care și-au făcut cuib in balconul meu. Am încercat sa am grija de ei, dându-le semințe, grâu, etc. Chiar dacă ei sunt niște buni supraviețuitori. Iar acum o săptămâna jumate au ieșit 2 puișori, i-am admirat fără sa pun mâna pe ei. Nu se speriau când mă duceam sa văd ce fac și sa văd dacă mai au mâncare părinții lor, dar astăzi m-am dus ca de fiecare data și când m am apropiat unul din ei s-a speriat și a zburat pe acoperișul blocului, mama lui era in copac ii veghea de la distanță și s-a dus după el ... dar nu s-a mai intaors in cuib ..... nu au trecut decât câteva minute de când a zburat ,dar îmi fac griji . O sa se mai întoarcă in cuib ????

Ruxandra spunea...

Buna ziua! Am gasit un pui de gugustiuc, inial am crezut ca este vrabiuta, m-au lamurit speeialistii ca nu. Era ranit, sifonat bine de un motan. L-am rezolvat/tratat, sta in cusca de piaici acum, ii dau mei si cate putina banana. E mancacios, dar inca nu papa singur. M-ar ajuta sa imi spuneti cam la ce varsta incepe sa manance singur? Am sunat la o fundatie si le-am dat un filmulet cu el. Ar avea cam 10 zile acum. Il bag usor cu ciocul in apa, am inteles ca il pot ineca daca ii dau gresit cu seringa. Ii dau si vitamine lichide, cam 0.4 ml pe zi. E ok, dragalas. As vrea sa aiba o viata buna dupa ce va zbura. Multumesc!

Unknown spunea...

Bună ziua!Vă rog să mă ajutați un sfat.Am gāsit un pui de guguștiuc cāzut din cuib,l-am luat în casă dar nu știu cum sā-l hrānesc.

Unknown spunea...

Bună ziua!Vă rog să mă ajutați cu un sfat.Am gāsit un pui de guguștiuc cāzut din cuib,l-am luat în casă dar nu știu cum sā-l hrānesc.Nu mānâncā singur și nu îmi pot da seama câte luni are.
Cum să procedez?

Mihai C. spunea...

Buna ziua, daca nu mananca singur va trebui hranit din mana ceea ce e destul de complicat. V-as sfatui sa il puneti inapoi in cuib dar deja e foarte rece asa ca cel mai bine ar fi sa luati legatura cu unul din centrele de reabilitare a animalelor salbatice: Visul Luanei, Wilderness Research and Conservation etc.

Anonim spunea...

Buna ziua. De o saptamana langa jardiniera si a făcut cuib o pereche de gugustiuci. Femela a depus doua ouă si a inceput clocitul . Azi dimineata cand m am uitat pe geam cuibul era gol. Nu înțeleg unde au putut să dispară ouăle în condițiile în care erau clocite permanent. Sunt foarte tristă.

Anonim spunea...

Eu am găsit un pui de guguștiuc, când l-am găsit avea puf îl am de două săptămâni a zburat acum ceva timp acum își ține aripile ridicate și sta prostuț , nu vrea sa zboare sau are probleme 🥺