luni, 11 iulie 2011

3 zile pe GR 20, Corsica (ep. 1)

GR20 (Grande Randonnée) strabate insula Corsica de la N la S (de fapt usor NV-SE) fiind considerat cel mai "dur" traseu de acest fel din Europa si in acelasi timp cea mai spectaculoasa drumetie din lume. Are in total aproximativ 180 km, 10.000 metri diferenta de nivel pozitiva si se parcurge de obicei in 15 zile intre Calenzana si Conca. Noi am parcurs doar primele 3 sectiuni ale traseului, oprindu-ne la Asco Stagnu.

Relieful foarte energic a creat un peisaj extrem de variat, exotic, ce ne surprinde la fiecare pas cu noi si noi perspective spectaculoase. Cu toate ca soarele de iunie dogoreste, la umbra este destul de placut iar din cand in cand adie briza. Pe masura ce urcam soarele devine tot mai puternic, noroc ca si briza castiga in intensitate.

Padure de pini mediteraneeni...

...si un detaliu cu scoarta lor mozaicata.

Pini si celebrul maquis, vegetatie secundara formata din tufisuri scunde ce se instaleaza in locul padurilor defrisate, aflat la aceasta altitudine in plina floare. In jur zboara multime de fluturi si aproape toate plantele din jur emana uleiuri aromatice, cu miros imbatator astfel incat impresia permanenta este ca ne plimbam printr-o piata de parfumuri si condimente.


Traversam peste un prim pas si peisajul se schimba radical.

Apar si primii munti "adevarati", asta dupa ce cu o noapte inainte am dormit pe malul marii.

Traseul devine destul de accidentat, un adevarat labirint de valcele si brane.

Pinul de Corsica (Pinus nigra laricio), o varietate de pin negru european care mai creste doar in Sicilia si Sudul Italiei.

Vedem in sfarsit Refugiul Ortu di u Piobbu, cocotat pe un promotoriu stancos. Desi pare aproape, mai avem insa ceva de mers pana la el pentru ca poteca urmeaza curba de nivel spre stanga.

Cititi si:

5 comentarii:

Mischu spunea...

Ooooo da! asta e o drumetie care musai trebuie facuta. Felicitari!

ovig spunea...

Foarte fain, astept si restul povestii si a fotografiilor. Multumesc :)

prese spunea...

pe caldura aia... buuun!!

Narcisa spunea...

wow ce frumos! când eşti în inima muntelui şi nu vezi decât creste, nici nu contează în ce ţară eşti. muntele e doar munte. şi libertate. cred c-a fost o tură frumoasă.

Mihaela C. spunea...

Eu incercam sa ma antrenez pentru canicula din Cluj dar se pare ca n-am reusit :(. Era de 1000 de ori mai bine in Corsica.