joi, 8 iulie 2010

Piatra Craiului - la catarat pe ploaie


Desi vremea instabila ne-a cam stricat planurile in tura de catarat din Piatra Craiului am avut totusi parte de 3 zile minunate, pline de catrare, drumetie si... multa ploaie.


Duminica am facut o tura de incalzire pana la Refugiul Diana. Urcarea si coborarea au fost pe etape in scurtele ragazuri dintre doua averse de ploaie.


Luni am urcat la acelasi refugiu de data asta hotarati sa incercam unul sau, daca timpul si vremea permiteau, mai multe trasee de alpinism ce abunda in peretii din Turnurile Dianei. Fiind multe echipe noi ne-am ales in final cu "Traseul Dianei", un 4A din care am fost insa nevoiti sa ne retragem inainte de prima regrupare din cauza ploii.


Cum vremea a dat semne ca se inbuneaza am intrat in "Trandafirul Negru", un 3B, pe care am reusit sa-l terminam cu toate ca am avut emotii ca ne va prinde o noua repriza de ploaie.


Luni am pornit spre faimosul traseu "Lespezile Lirei", un 5B, dar din nou ploaia ne-a incurcat planurile si in final a trebuit sa ne multumim cu o plimbare pe braul de mijloc.


La "Grota la Ulcior"


Santinela din Anghelide


Floare de colt (Leontopodium alpinum)


Garofita Pietrei Craiului (Dianthus callizonus) este o specie endemica, creste doar aici si nicaieri altundeva.


Aruncam o ultima privire in urma, muntele va fi acolo si data viitoare cand speram ca ne va intampina cu mai mult soare. Miercuri ar fi trebuit sa ne mutam la Costila dar sub amenintarea vremii care se anunta tot mai rea, am renuntat.

Un comentariu:

Fulgeratorul spunea...

Buna ziua!
Sunt interesat de un schimb link-uri cu acest blogul dumneavoastra

Blogul meu este http://obcinilebucovinei.blogspot.com/
Astept un comentariu de la dvs. pe blog daca sunteti de acord cu acest parteneriat SA VA TREC SI EU IN LISTA.