miercuri, 7 mai 2008

Gradina Zmeilor


De 1 mai am dat o fuga spre nord pe Valea Somesului sa vedem "Gradina Zmeilor".


Almasul, afluent al Somesului, a sculptat in gresiile si conglomeratele de aici un relief ruiniform de turnuri si piramide.


Portiunile desprinse din abruptul continuu au alunecat incet si in paralel au fost roase de vant, ploaie, frig ajungand la forme din cele mai bizare si mai spectaculoase, inspirand denumirea de basm a acestor locuri.

























Gradina Zmeilor iarna

4 comentarii:

Anonim spunea...

Imi este rusine sa o spun dar, nu am stiut ca avem asa frumuseti in tara noastra.Eu nu am facut alpinism dar as vrea sa stiu daca exista ghid pentru a ajunge in zone atat de frumoase.Nu as vrea sa mor si sa nu apuc sa vad imagini ata de frumoase. Le poate face cunoascute cineva?

Anonim spunea...

M-am nascut si am copilarita si eu la aproximativ 700 m de locul numit de localnici "Cheturi", denumirea sub care s-a facut cunoscuta a primit-o mai tarziu. E minunat, veniti de le vizitati!Gia

Anonim spunea...

De pe DN 1G, incotro s-o iau spre "Gradina"? Nu ne dai niste detalii? ;;)

Eventual, daca le poti localiza exact, incearca sa le adaugi locatia pe wikimapia.

Mii de multumiri!

Mihai C. spunea...

Cand ajungi in localitatea Galgaul Almasului, gradina se vede din sosea, pe stanga daca vii dinspre Cluj sau dreapta daca vii din sens opus. Exista si un indicator care te dirijeaza pe un drum lateral ce te duce pana la baza abruptului.