miercuri, 22 iulie 2009

Kuala Lumpur


Gemenii Petronas


Desi fantana arteziana se opreste si parcul se inchide in mod ciudat la ora 10, bineinteles de dragul sigurantei fiecaruia, lumea mai zaboveste putin in piata de la KLCC


Smogul, mai evident dimineata, este alimentat de padurile care ard in vecinatate in aceasta perioada dar si de poluarea generata de marele oras


Gradinile Lacului




China Town


Curcubeu urban




Just hangin' around...



marți, 21 iulie 2009

Macacii cu coada lunga


Numele este dat de coada lunga la propriu, mai mult de jumatate din lungimea corpului, Macaca fascicularis pe numele sau stiintific este a doua primata ca si areal de raspandire. Traieste in grupuri de pana la 50-60 indivizi cu o viata sociala complexa, macinate de luptele pentru dominatie intre masculii cu apucaturi despotice.









miercuri, 15 iulie 2009

Rasare Luna...


De data asta vazuta nu de pe munte ci din avion, undeva deasupra Europei.

marți, 14 iulie 2009

O zi in Amsterdam - partea a 2-a


Am avut sansa neasteptata a unei vizite de o zi in Amsterdam si am gasit un oras foarte animat, cu centrul orientat spre turism, periferii cochete, multa apa, ambarcatiuni de tot felul si incredibil de multe biciclete.




Hortus Botanicus (gradina botanica) este una din cele mai vechi din lume, fondata inca din secolul al 17-lea, initial ca o sursa de plante medicinale folosite de medici si farmacisti in lupta cu epidemiile vremii. Cea mai veche planta perena de aici este acest exemplar imens de Gunnera tinctoria cu o varsta de peste 100 de ani.


Sera cu fluturi tropicali




Vedere de pe...


si spre NEMO, muzeul stiintelor.



luni, 13 iulie 2009

O zi in Amsterdam - partea 1


Piata Dam cu Palatul Orasului, loc incarcat de istorie, a asistat printre multe altele la caderea Amsterdamului in fata armatelor lui Napoleon in 1808. Acum este cel mai cautat loc turistic, nimeni nu pleaca de aici fara un instantaneu al propriei persoane cu celebrul edificiu in fundal. Unii sunt mai pretentiosi si nu se multumesc cu o poza obisnuita, cel din imagine a facut cel putin 30 de salturi pentru a obtine poza perfecta, de fiecare data privea rezultatul si, nemultumit, cerea un bis.


Se spune ca o vizita la Amsterdam fara o plimbare pe calea apei este incompleta.


Monumentul Eroilor Neamului, dedicat celor cazuti in cel de-al 2-lea Razboi Mondial, pastreaza pamant din toate provinciile tarii, inclusiv din Indiile Olandeze.


Atmosfera de vacanta


Mijloacele de transport cele mai populare


Piata de flori...




... si suveniruri




Pentru cei pasionati de gradinarit


Atmosfera de vacanta 2